T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü Bünyan Devlet Hastanesi

Ziyaretçi Giriş ve Çıkış Kuralları

Güncelleme Tarihi: 30/04/2018

YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ ZİYARETÇİ GİRİŞ VE ÇIKIŞ KURALLARI

• Hasta ziyareti, yoğun bakım doktoru/hemşiresinin izniyle öncelikle birinci derece hasta yakınlarının hastayı ziyaret etmesine izin verilir ve çocuk ziyaretçi alınmaz.
  • Ziyaret Saatleri ÖĞLEN 12:30-13:30,  AKŞAM 19:00-20:00 saatleri arasındadır.
  • Ziyaretlerimizi en fazla  20 dk dakika süre şeklindedir. Ancak acil durumlarda daha erken sonlandırılabilir.
  • Ziyaretçilerden mekanik kirlenme, toz kontrolü, kan ve vücut sıvıları ile kirlenmeye karşı koruma açısından gerekli görüldüğü hallerde galoş giymesi istenebilir.
  • Yoğun Bakım Ünitesine giren ziyaretçilere, ellerini el dezenfektanı ile ovduktan sonra içeri alınmaları, hastaya dokunmadan önce ve sonra el antiseptiği kullanmaları konusunda bilgi verilir.
  • Ziyaretçiler ziyaret ettiği hastadan başka hastalara ve hasta bakımı ve tedavisinde kullanılan cihazlara dokunmaması konusunda uyarılır.
  • Ziyaretçiler ziyaret sırasında yüksek sesle konuşmaması, hastanın ve yoğun bakımın görüntülerinin alınmaması konusunda bilgilendirilirler.
  • Hastanın ihtiyaçları ile ilgili bilgileri yoğun bakım hemşiresinden, tıbbi durumu ve tedavi süreci ile ilgili bilgileri hastanın ilk kabulünde, her gün ve gerektikçe doktorundan alabilirler.
  • Ziyaretçilerin Yoğun Bakıma ulaşabileceği telefon numaraları, telefonla görüşme ve ziyaret saatleri ile ilgili bilgiler yoğun bakım hemşiresi tarafından verilir.
  • 0-12 yaşındaki çocuklar ziyarete getirilmemelidir.
  • Hastalara canlı çiçek-parfüm, yiyecek getirilmemelidir.
  • Kesinlikle sigara hastanede ve yakınında içilmemelidir.