VATANDAŞLARIMIZIN COVİD-19 AŞI SÜREÇLERİ
19 Ocak 2021

Vatandaşlarımızda Covid 19 aşılamasi için belirlenen öncelik sırasına göre MHRS ve E-nabız sistemi üzerinden randevu oluşturarak hastanemizde aşılarını olabilirler... Sağlıklı günler dileriz...

COVİD-19 AŞI RANDEVUSUNU NASIL ALABİLİRİM ?

COVİD-19 Aşı işlemleri için ; Sağlık Bakanlığına bağlı tüm sağlık kurum ve kuruluşlarına muayene randevu hizmeti sunan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden giriş yapılarak,  ana menüde bulunan ‘Covid-19 aşı durumu‘ ana menüsüne tıklanacak, burada kişiler aşı öncelik durumlarını görebilmektedir.

Öncelikli grupta yer alınması durumunda sistem kişiyi, randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendirecek.

İlgili seçimler yapıldıktan sonra ise kişi tarafından sistem üzerinden randevu onaylanacak.

Randevu bilgileri SMS ile telefona iletilecek.

MHRS ve e-Nabız hesabınız üzerinden randevunuzu kontrol edebilir veya değiştirebilirsiniz.

Randevu tarihinde randevu alınan sağlık kuruluşuna gidilerek, sağlık personeli tarafından aşı uygulanacaktır.

Hastanemizde COVİD-19 Aşı uygulaması Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden öncelik durumuna göre  sadece kayıtlı hastalara uygulanmaktadır.

COVİD-19 AŞISINI NE ZAMAN YAPTIRABİLİRİM?

Hastanemizde COVİD-19 Aşı uygulaması saat 08:00 – 24:00 saatleri arasında ve  MHRS üzerinden alınan aşı randevu gün ve saatinde  yapılmaktadır.

COVİD-19 AŞI RANDEVUM VAR NE YAPMALIYIM ?

Hastanemiz  3. Katında bulunan aşı uygulama odalarına  bilgileriniz ile başvurunuz.

Sorumlu personellerimiz  sizleri uygun olan aşı polikliniğine yönlendirecektir.

Aşı sırası beklerken lütfen Sosyal Mesafe Kurallarına uyunuz.

COVİD-19 AŞI SONRASI NE YAPMALIYIM ?

Aşı sonrası 15 dk gözlem altında tutularak istenmeyen etkiler elektronik ortamda kayıt altına alınacak ve titizlikle izlenerek değerlendirilecektir.

Aşı sonrasında aşı uygulanan bölgede ağrı şişlik, kızarıklık, yorgunluk, hafif ateş, titreme, kas/eklem ağrısı, kusma, ishal gibi hafif durumlara yönelik destekleyici sık olarak karşılaşılabilecek durumlar arasındadır.

COVID-19 aşısı uygulamasından sonra bunların dışında aşıyla ilişkili olabileceği düşünülen bir rahatsızlık hissedilmesi durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

Aşı uygulaması yapılan her kişi, sonrasında aşıya ait tüm detaylara (elektronik aşı kartı vb.) cep telefonuna gönderilecek kısa mesajdan (SMS) ve e-Nabız hesabından erişebilecektir

İkinci doz aşınızın randevusu aşı uygulayan  personel tarafından verilip kısa mesaj (SMS) olarak cep telefonunuza gönderilecektir. Dilerseniz aşı uygulaması ve randevu bilgilerinizin olduğu elektronik aşı kartının bilgisine MHRS sisteminden de ulaşabilirsiniz.

Aşı uygulaması yapıldıktan sonra da maske, mesafe ve temizlik gibi önlemlerin uygulanmasına devam edilmelidir.

SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİZ…..

asi-tablo-3jpg.png